***[.:IS:.] Imperium Smoka***

Forum Imperium Smoka

#16 2008-04-10 12:01:55

oskarbm

Złoty Smok

Punktów :   

Re: Dyskusja na temat zmian w zakonie głównym

Witam czlonkow Rady i dzieki za zaufanie co do mojej osoby.
Jak widac temat ten jest poswiecony zmianom w zakonie glownym wiec moze cos na ten temat napisze:
- jesli chodzi o polepszenie statusu to faktycznie zaproponowane ciecia przez rownorzednego krola sa uzasadnione i potrzebne, chociaz nie wiem czy trzeba od razu cala osemke przeniesc, poniewaz jesli ktos majac moze nienajlepsze staty ale bedac czesto na BK i tym samym kontrolujac gre moze rownie zaskoczyc przeciwwnika, dlatego moze Lazlo, Bamboocha, asteraki pozostawic i zobaczyc a wojna pokaze,
- co do ulepszania broni i ubioru to oczywiscie Ferenczy ma calkowita racje, tylko np. ja sam dlugo sie meczylem zeby sobie czapke zmienic i zastanawiam sie jak Ty w tak krotkim czasie to zmieniles:),
- co do kryteriow przyjmowania do nas to tutaj faktycznie konkretnych liczb nie mozna brac za poprzeczke, chociaz jakis prog trzeba podac chociaz nie jestem do konca przekonany jaki powinien byc,
- Rada zakonu fakt nie mozna polowy zakonu trzymac w Radzie, dlatego tez nie chcialem zajmowac takiego miejsca ale skoro juz jestem przez Was przyjety to w nastepnej wypowiedzi moge zaproponowac jej sklad

#17 2008-04-10 12:09:14

Foxiik

Złoty Smok

9179344
Punktów :   

Wow... ale czytania:P

Co do Akademii to się ostatnio żaliłam,że tam są po prostu same nasze farmy i pasowałoby zrobić porządek.
Skład zakonu... hmm... Fakt,że pare osób nadaje się do Akademii ( zgadzam się z wyżej wymienionymi),tylko jak odejdzie ta trójeczka to nasz level będzie w sam raz na wojny z zakonami TOP 3,a to mi osobiście się średnio podoba

Tak czy siak...wywołujmy już tą WOJNĘ,bo to najlepiej zawsze pokazywało kto sie nadaje do głównego,a kto nie.

#18 2008-04-10 12:11:45

BronxMcs

Administrator

4275695
Punktów :   11 

Co do Lazlo to jest mało aktywny i praktycznie wogóle nie rozwija swojej postaci ;/ z reszty którą wymieniłeś to Asteraki ma prawie najsłabsza postać oczywiście biorąc pod uwagę lvl ;/

Co do wykluczania członków z niskimi lvl'ami to wartałoby się nad tym zastanowić, bo wykluczymy ich a 3 Zakony z TOP3 rzuca się na Nas i nie bedzie zmiłuj. Trzeba to jakoś rozegrać.

#19 2008-04-10 12:25:57

arcziz

Złoty Smok

Punktów :   

Jestem za zmianami sa one zawsze nielatwe i strach czlowieka obchodzi ale tak juz jest niestety w zyciu. Trzeba Ryzykowac aby miec cos z zycia.
Uwarzam ze nasza rada to rozstrzygnie madrze i bedziemy mieli wszyscy z tego kozysci.. Slabsi czlonkowie niestety musza przejsc do akademi i tam rozwijac swoje postacie. Tylko jak to wplynie na Zakon Glowny ?. Czy nie zuci sie na nas cala Falanga BK ?. Czy to dobre rozwiazanie ? Czy damy rade ci ktorzy zostaniemy w Zakonie Glównym.

mam bardzo malo teraz zasu dla BK ale jestem i bede grac i z siebie daje wszystko aby bylo dobrze wiec niemiejcie domnie zalu ze sie malo wypowiadam.

#20 2008-04-10 12:50:53

BronxMcs

Administrator

4275695

Tak czy inaczej, nie trudno zauważyć i chyba się z tym zgodzicie wszyscy że pomimo fuzji w IS tworzymy dwa obozy. ;/
Dlaczego?? Nie wiem... Tylko nieliczni rozmawiają jak z towarzyszami broni i starymi dobrymi kompanami...
Koniec wspominania o Vampire i o 300!!

Imperium Smoka połączyło te dwa "zwaśnione rody" I teraz bawimy się razem, wojujemy razem i wszyscy się wzajemnie lubimy, wspieramy i wogóle teraz jesteśmy jedna większą rodziną!! KPW??
Bo jak nie to zrobię Wam taaaaaakie 'bubu'...

Zmiany zmianami... Najpóźniej jutro wojenka... Żyjmy a nie wegetujmy!!

#21 2008-04-10 12:54:16

sulek

Złoty Smok

Punktów :   

Potrzebne sa zmiany i napewno nie wszystkim sie to spodoba. Malo aktywnych graczy ze slaby eq trzeba przeniesc do akademii.
Sadze ze mozna ustawic poprzeczke min 70 - wyzej nie bo tez bede musial sie przeniesc do akademii.
Wojna pokaze kto jest aktywny i chce byc w tym zakonie.
Bronx wymien rycerzy a my bedziemy glosowac

#22 2008-04-10 13:08:21

BronxMcs

Administrator

4275695

Więc te osoby wymieniam (żeby nikomu nie zaleźć za skórę przypominam że to nie tylko moje typy ):

Bastard +
Romalus +
Lazlo +
Bambocha +
Chris Mac Baton -
Asteraki +/-
Mistrz Piasku -
Justitia -

plusik przy osobie która powinna odejść, minusik przy tej która Waszym zdaniem powinna zostać Jak widzicie odrazu pozwoliłem sobei zagłosować...
Proszę o skopiowanie moich typów i dopisywanie tylko + lub -.

#23 2008-04-10 13:45:07

sulek

Złoty Smok

Punktów :   

Bastard +,+
Romalus +,+
Lazlo +,+
Bambocha +,+
Chris Mac Baton -,+
Asteraki -/+, +
Mistrz Piasku -,+
Justitia -,+

#24 2008-04-10 14:47:19

Gawron

Złoty Smok

Punktów :   

Bastard +,+,+
Romalus +,+,+
Lazlo +,+,+
Bambocha +,+,+
Chris Mac Baton -,+,+
Asteraki +/-,+,+
Mistrz Piasku -,+,+
Justitia -,+,+

przykro mi nie ma zmiluj sie ,kiedys tez bylem oseskiem i na wszystko musialem zapracowac mieczem

a co do tego ze TOP3 sie na nas rzuci to nawet dobrze przynajmniej bedziemy berdziej zdeterminowani w donrzeniu do perfekcji

pamietam jak jeszcze byl zakon RSG z jogurtem i brovar masterem lali mnie co 12h i tak przez pare miesiecy i to wlasnie pomoglo mi sie stac lepszym.

ps.nie patrzcie na bledy:)

#25 2008-04-10 15:41:06

arcziz

Złoty Smok

Punktów :   

Bastard +,+,+,+
Romalus +,+,+,+
Lazlo +,+,+,+
Bambocha +,+,+,+
Chris Mac Baton -,+,+,+
Asteraki +/-,+,+,+
Mistrz Piasku -,+,+.+
Justitia -,+,+,+

#26 2008-04-10 18:06:39

Hanibal

Złoty Smok

Punktów :   

witam wszystkich serdecznie,
1.zgadam się co do przeniesienia wymienionych członków do akademii
2.ustalic sztywną ilośc członków głównego zakonu np 20 lub 25 propozycja tylko i nie może byc większa
3. pobyt w zakonie głównym nie będzie na stałe dany, każdy może go stracic jeżeli osoba z akademii stanie się silniejsza do niego i wtedy ta osoba przechodzi do zakonu głównego a członek zakonu głównego idzie do akademii, w ten sposób będzie rywalizacja żeby podwyższac staty i doskonalic swoją postac

to są moje propozycje jeżeli chodzi o strukturę zakonu pozdro

Ostatnio edytowany przez Hanibal (2008-04-10 18:08:09)

#27 2008-04-10 18:43:55

Hanibal

Złoty Smok

Punktów :   

jeszcze jedna kwestia w radzie jest sporo osób, każdy ma swoje propozycje i wizje zakonu i proponuje za każdym razem niech członkowie rady wpisują swoje pomysły   a Bronx i Feathor z tych pomysłów wybiorą kilka i nad nimi będziemy głowowac

Ostatnio edytowany przez Hanibal (2008-04-10 18:44:26)

#28 2008-04-10 18:45:19

Feathor

Administrator

Punktów :   

witam po raz wtóry

Bastard +,+,+,+,+
Romalus +,+,+,+,+
Lazlo +,+,+,+,+
Bambocha +,+,+,+,+
Chris Mac Baton -,+,+,+,+
Asteraki +/-,+,+,+,+
Mistrz Piasku -,+,+.+,+
Justitia -,+,+,+,+

nie ma sentymentów. każdy może wywalczyć sobie drogę powrotną. nie ma wiec powodu robić z tego tragedii.
nie zgadzam sie na trzymanie kogokolwiek w zakonie głównym z obawy przed atakiem silniejszych zakonów.
w zamyśle twórców IS miało być zakonem walczącym. po co się oszukiwać i tworzyć sztucznie bariery by uniknąć wojny? równie dobrze można w opisie postaci nabazgrać w stylu "proszę mnie nie atakować bo zbieram kasę" czy inne dyrdymały. walka to chleb powszedni w BK. jeśli ktoś chce podjąć rywalizację z najlepszymi musi prędzej czy później zacząć z nimi walczyć.

Odnośnie naszej akademii . Nie zgadzam sie na jej obecny skład personalny. do szeregów akademii przejdą niedługo ludzie , którzy byli w głównym. nie ma powodu by odczuli zmianę środowiska , dodatkowo musząc się użerać z obibokami tworzącymi akademię. jestem za natychmiastowym usunięciem wszystkich farm z akademii. nie znaczy to ,że cała akademia jest niewiele warta. tam jest kilka osób , które wkrótce przebiją się do zakonu głównego.

co do propozycji hanibala. jestem przeciwny sztywnemu ustalaniu jakichkolwiek limitów. jeśli ktoś będzie aspirował do głównego , nie ma potrzeby rezygnowania z kogokolwiek, kto w głównym się sprawdził, by zrobić miejsce dla nowego.

co do sztucznego podziału na vampire i 300. bzdura. nie ma vampire. a 300 w tej chwili tworzy jedynie angelus. jest za to IS , dla którego mam nadzieję wkrótce powalczyć wspólnie z wami.

A teraz korzystając z okazji użyję znanego nam wszystkim: Pozdro for All

#29 2008-04-10 18:59:57

Hanibal

Złoty Smok

Punktów :   

jeżeli Imperium Smoka ma stac się elitą to muszą byc tu najlepsi i mamy wybierac ich z akademii lub rekrutowac poza akademii, jeżeli nie będzie ograniczonej ilości członków w zakonie głównym to po pewnym czasie będziemy mieli to samo co mamy teraz, kilku słabych i kilku silnych członków, a chciałbym zauważyc, że nie tylko my doskonalimy swoje postacie ale czyni to cały 8 serwer i muszą tu się znajodwac tylko najlepsi,

mam pytanie czy do forum Imperium Smoka mają dostęp członkowie akademii, jak nie to chciałbym żeby po zmianach tak się stało, a rada Akademii Imperium Smoka miała dostęp też do informacji przeznaczonych tylko dla rady zakonu

#30 2008-04-10 19:14:26

Gniewica

Złoty Smok

Punktów :   

witam. rozgorzała gorąca dyskusja. więc i ja napiszę co myślę.
1) zmiany w składzie wyjdą nam na dobre. słabsi w tej chwili gracze wezmą się za swoje postacie, a ci którzy zostali w głównym właśnie przekonali się , że nie można spocząć na laurach.
2) nasza akademia to porażka. nie dopilnowaliśmy tego kto się w niej znalazł i sami jesteśmy sobie winni.
O ile w głównym dojdzie do zmian , to w akademii powinno dojść do rewolucji.i koniecznie musimy dopilnować by sytuacja się nie powtórzyła.

Stopka forum

RSS