Forum Imperium Smoka
Witam czlonkow Rady i dzieki za zaufanie co do mojej osoby.
Jak widac temat ten jest poswiecony zmianom w zakonie glownym wiec moze cos na ten temat napisze:
- jesli chodzi o polepszenie statusu to faktycznie zaproponowane ciecia przez rownorzednego krola sa uzasadnione i potrzebne, chociaz nie wiem czy trzeba od razu cala osemke przeniesc, poniewaz jesli ktos majac moze nienajlepsze staty ale bedac czesto na BK i tym samym kontrolujac gre moze rownie zaskoczyc przeciwwnika, dlatego moze Lazlo, Bamboocha, asteraki pozostawic i zobaczyc a wojna pokaze,
- co do ulepszania broni i ubioru to oczywiscie Ferenczy ma calkowita racje, tylko np. ja sam dlugo sie meczylem zeby sobie czapke zmienic i zastanawiam sie jak Ty w tak krotkim czasie to zmieniles:),
- co do kryteriow przyjmowania do nas to tutaj faktycznie konkretnych liczb nie mozna brac za poprzeczke, chociaz jakis prog trzeba podac chociaz nie jestem do konca przekonany jaki powinien byc,
- Rada zakonu fakt nie mozna polowy zakonu trzymac w Radzie, dlatego tez nie chcialem zajmowac takiego miejsca ale skoro juz jestem przez Was przyjety to w nastepnej wypowiedzi moge zaproponowac jej sklad
Wow... ale czytania:P
Co do Akademii to się ostatnio żaliłam,że tam są po prostu same nasze farmy i pasowałoby zrobić porządek.
Skład zakonu... hmm... Fakt,że pare osób nadaje się do Akademii ( zgadzam się z wyżej wymienionymi),tylko jak odejdzie ta trójeczka to nasz level będzie w sam raz na wojny z zakonami TOP 3,a to mi osobiście się średnio podoba
Tak czy siak...wywołujmy już tą WOJNĘ,bo to najlepiej zawsze pokazywało kto sie nadaje do głównego,a kto nie.
Co do Lazlo to jest mało aktywny i praktycznie wogóle nie rozwija swojej postaci ;/ z reszty którą wymieniłeś to Asteraki ma prawie najsłabsza postać oczywiście biorąc pod uwagę lvl ;/
Co do wykluczania członków z niskimi lvl'ami to wartałoby się nad tym zastanowić, bo wykluczymy ich a 3 Zakony z TOP3 rzuca się na Nas i nie bedzie zmiłuj. Trzeba to jakoś rozegrać.
Jestem za zmianami sa one zawsze nielatwe i strach czlowieka obchodzi ale tak juz jest niestety w zyciu. Trzeba Ryzykowac aby miec cos z zycia.
Uwarzam ze nasza rada to rozstrzygnie madrze i bedziemy mieli wszyscy z tego kozysci.. Slabsi czlonkowie niestety musza przejsc do akademi i tam rozwijac swoje postacie. Tylko jak to wplynie na Zakon Glowny ?. Czy nie zuci sie na nas cala Falanga BK ?. Czy to dobre rozwiazanie ? Czy damy rade ci ktorzy zostaniemy w Zakonie Glównym.
mam bardzo malo teraz zasu dla BK ale jestem i bede grac i z siebie daje wszystko aby bylo dobrze wiec niemiejcie domnie zalu ze sie malo wypowiadam.
Tak czy inaczej, nie trudno zauważyć i chyba się z tym zgodzicie wszyscy że pomimo fuzji w IS tworzymy dwa obozy. ;/
Dlaczego?? Nie wiem... Tylko nieliczni rozmawiają jak z towarzyszami broni i starymi dobrymi kompanami...
Koniec wspominania o Vampire i o 300!!
Imperium Smoka połączyło te dwa "zwaśnione rody" I teraz bawimy się razem, wojujemy razem i wszyscy się wzajemnie lubimy, wspieramy i wogóle teraz jesteśmy jedna większą rodziną!! KPW??
Bo jak nie to zrobię Wam taaaaaakie 'bubu'...
Zmiany zmianami... Najpóźniej jutro wojenka... Żyjmy a nie wegetujmy!!
Potrzebne sa zmiany i napewno nie wszystkim sie to spodoba. Malo aktywnych graczy ze slaby eq trzeba przeniesc do akademii.
Sadze ze mozna ustawic poprzeczke min 70 - wyzej nie bo tez bede musial sie przeniesc do akademii.
Wojna pokaze kto jest aktywny i chce byc w tym zakonie.
Bronx wymien rycerzy a my bedziemy glosowac
Więc te osoby wymieniam (żeby nikomu nie zaleźć za skórę przypominam że to nie tylko moje typy ):
Bastard +
Romalus +
Lazlo +
Bambocha +
Chris Mac Baton -
Asteraki +/-
Mistrz Piasku -
Justitia -
plusik przy osobie która powinna odejść, minusik przy tej która Waszym zdaniem powinna zostać Jak widzicie odrazu pozwoliłem sobei zagłosować...
Proszę o skopiowanie moich typów i dopisywanie tylko + lub -.
Bastard +,+,+
Romalus +,+,+
Lazlo +,+,+
Bambocha +,+,+
Chris Mac Baton -,+,+
Asteraki +/-,+,+
Mistrz Piasku -,+,+
Justitia -,+,+
przykro mi nie ma zmiluj sie ,kiedys tez bylem oseskiem i na wszystko musialem zapracowac mieczem
a co do tego ze TOP3 sie na nas rzuci to nawet dobrze przynajmniej bedziemy berdziej zdeterminowani w donrzeniu do perfekcji
pamietam jak jeszcze byl zakon RSG z jogurtem i brovar masterem lali mnie co 12h i tak przez pare miesiecy i to wlasnie pomoglo mi sie stac lepszym.
ps.nie patrzcie na bledy:)
witam wszystkich serdecznie,
1.zgadam się co do przeniesienia wymienionych członków do akademii
2.ustalic sztywną ilośc członków głównego zakonu np 20 lub 25 propozycja tylko i nie może byc większa
3. pobyt w zakonie głównym nie będzie na stałe dany, każdy może go stracic jeżeli osoba z akademii stanie się silniejsza do niego i wtedy ta osoba przechodzi do zakonu głównego a członek zakonu głównego idzie do akademii, w ten sposób będzie rywalizacja żeby podwyższac staty i doskonalic swoją postac
to są moje propozycje jeżeli chodzi o strukturę zakonu pozdro
Ostatnio edytowany przez Hanibal (2008-04-10 18:08:09)
jeszcze jedna kwestia w radzie jest sporo osób, każdy ma swoje propozycje i wizje zakonu i proponuje za każdym razem niech członkowie rady wpisują swoje pomysły a Bronx i Feathor z tych pomysłów wybiorą kilka i nad nimi będziemy głowowac
Ostatnio edytowany przez Hanibal (2008-04-10 18:44:26)
witam po raz wtóry
Bastard +,+,+,+,+
Romalus +,+,+,+,+
Lazlo +,+,+,+,+
Bambocha +,+,+,+,+
Chris Mac Baton -,+,+,+,+
Asteraki +/-,+,+,+,+
Mistrz Piasku -,+,+.+,+
Justitia -,+,+,+,+
nie ma sentymentów. każdy może wywalczyć sobie drogę powrotną. nie ma wiec powodu robić z tego tragedii.
nie zgadzam sie na trzymanie kogokolwiek w zakonie głównym z obawy przed atakiem silniejszych zakonów.
w zamyśle twórców IS miało być zakonem walczącym. po co się oszukiwać i tworzyć sztucznie bariery by uniknąć wojny? równie dobrze można w opisie postaci nabazgrać w stylu "proszę mnie nie atakować bo zbieram kasę" czy inne dyrdymały. walka to chleb powszedni w BK. jeśli ktoś chce podjąć rywalizację z najlepszymi musi prędzej czy później zacząć z nimi walczyć.
Odnośnie naszej akademii . Nie zgadzam sie na jej obecny skład personalny. do szeregów akademii przejdą niedługo ludzie , którzy byli w głównym. nie ma powodu by odczuli zmianę środowiska , dodatkowo musząc się użerać z obibokami tworzącymi akademię. jestem za natychmiastowym usunięciem wszystkich farm z akademii. nie znaczy to ,że cała akademia jest niewiele warta. tam jest kilka osób , które wkrótce przebiją się do zakonu głównego.
co do propozycji hanibala. jestem przeciwny sztywnemu ustalaniu jakichkolwiek limitów. jeśli ktoś będzie aspirował do głównego , nie ma potrzeby rezygnowania z kogokolwiek, kto w głównym się sprawdził, by zrobić miejsce dla nowego.
co do sztucznego podziału na vampire i 300. bzdura. nie ma vampire. a 300 w tej chwili tworzy jedynie angelus. jest za to IS , dla którego mam nadzieję wkrótce powalczyć wspólnie z wami.
A teraz korzystając z okazji użyję znanego nam wszystkim: Pozdro for All
jeżeli Imperium Smoka ma stac się elitą to muszą byc tu najlepsi i mamy wybierac ich z akademii lub rekrutowac poza akademii, jeżeli nie będzie ograniczonej ilości członków w zakonie głównym to po pewnym czasie będziemy mieli to samo co mamy teraz, kilku słabych i kilku silnych członków, a chciałbym zauważyc, że nie tylko my doskonalimy swoje postacie ale czyni to cały 8 serwer i muszą tu się znajodwac tylko najlepsi,
mam pytanie czy do forum Imperium Smoka mają dostęp członkowie akademii, jak nie to chciałbym żeby po zmianach tak się stało, a rada Akademii Imperium Smoka miała dostęp też do informacji przeznaczonych tylko dla rady zakonu
witam. rozgorzała gorąca dyskusja. więc i ja napiszę co myślę.
1) zmiany w składzie wyjdą nam na dobre. słabsi w tej chwili gracze wezmą się za swoje postacie, a ci którzy zostali w głównym właśnie przekonali się , że nie można spocząć na laurach.
2) nasza akademia to porażka. nie dopilnowaliśmy tego kto się w niej znalazł i sami jesteśmy sobie winni.
O ile w głównym dojdzie do zmian , to w akademii powinno dojść do rewolucji.i koniecznie musimy dopilnować by sytuacja się nie powtórzyła.