***[.:IS:.] Imperium Smoka***

Forum Imperium Smoka

#1 2008-04-10 09:43:56

Feathor

Administrator

Punktów :   

Dyskusja na temat zmian w zakonie głównym

Witam wszystkich członków rady. Wynikła pilna potrzeba zmian i by dyskusja przebiegała jak należy otwieram ten wątek na forum.

#2 2008-04-10 09:48:34

BronxMcs

Administrator

4275695
Punktów :   11 

Re: Dyskusja na temat zmian w zakonie głównym

Więc zdradzę Wam tutaj że co jakieś  2 tygodnie robie podsumowanie stat każdego członka zakonu (nie wliczając kondycji rzecz jasna) i nie które sumy są niestety niewysokie ;/

Może na początek wyznaczymy do Zakonu Głównego osoby których staty przekraczając w sumie 400 i posiadają dobre EQ (takie na czasie w tej chwili) a z reszty wytypujemy tych najmocniejszych z dobrym EQ.

Zawsze to jakiś pomysł... Co Wy na to??

#3 2008-04-10 09:53:36

Feathor

Administrator

Punktów :   

Moja propozycja jest taka.
Zmniejszenie składu osobowego poprzez przesunięcie następujących graczy do akademii:

-asteraki
-Romalus Wielki
-Chris Mac Baton
-Bamboocha
-Lazlo
-Mistrz Piasku
-Justitia
-Bastard

Łącznie 8 osób. By ich pozycja w Akademii była podkreślona powinni zająć miejsca w Radzie Akademii

#4 2008-04-10 10:02:04

Feathor

Administrator

Punktów :   

Chciałbym by w szeregi Rady wszedł oskarbm. To gracz niekonfliktowy, pomysłowy , aktywny . Jego posty są rzeczowe, a kultura wypowiedzi stoi na wysokim poziomie.

Ponadto jestem za tym by mało aktywnych członków rady pozbawić tej funkcji. Udział w Radzie powinien być nobilitacją dla każdego kto się w niej znalazł.

Mam propozycję by zamiast rangi "Platynowy smok" ustanowić inną , adekwatną do obowiązków związanych z udziałem w radzie.
Proponuję " Rada Imperium ", co będzie czytelne dla wszystkich .

#5 2008-04-10 10:04:54

BronxMcs

Administrator

4275695

Więc teraz pasowałoby się zastanowić czy mamy w dupie śrenia lvl'i czy staramy się żeby była mniejsza biorąc pod uwagę wojny z innymi Zakonami.
Chris Mac Baton i Bambocha + Justitia mają bardzo niskie lvl'e i proponowałbym ich zostawić. Zresztą jak na ich poziomy to musicie przyznać że są nieprzeciętni.

Mistrz piasku też moim zdaniem mógłby zostać, ale równie dobrze możemy mieć wgląd w jego rozwój nawet wtedy jak będzie w Akademii.

#6 2008-04-10 10:06:58

BronxMcs

Administrator

4275695

Feathor napisał:

Chciałbym by w szeregi Rady wszedł oskarbm. To gracz niekonfliktowy, pomysłowy , aktywny . Jego posty są rzeczowe, a kultura wypowiedzi stoi na wysokim poziomie.

Ponadto jestem za tym by mało aktywnych członków rady pozbawić tej funkcji. Udział w Radzie powinien być nobilitacją dla każdego kto się w niej znalazł.

Mam propozycję by zamiast rangi "Platynowy smok" ustanowić inną , adekwatną do obowiązków związanych z udziałem w radzie.
Proponuję " Rada Imperium ", co będzie czytelne dla wszystkich .

Muszę się z Tobą zgodzić. oskarbm otrzymywał już takowe propozycje, ale nie zależy mu na rangach mimo to też chciałbym aby był w radzie zakonu.
więc kto taki z rady jest mało aktywny?? i nie mówię tutaj o braku czasu do gry, tylko o braku zainteresowania podczas obecności na BK.

#7 2008-04-10 10:20:49

Feathor

Administrator

Punktów :   

Jestem za przeniesieniem całej ósemki do akademii. Chciałbym by szybko wymienili eq i podnieśli skille. Zdaję sobie sprawę ,że nie każdego stać na inwestowanie pieniędzy w BK. Podnoszenie umiejętności nic nie kosztuje. Jak napisałem w komunikacji brama do głównego nie zostaje przed nikim zamknięta.

Jeśli chodzi o level zakonu i utrzymywanie go na niskim poziomie. Jestem za tym by zakon tworzyła elita. Gracze z odpowiednim sprzętem i o wysokich skillach.Nie zamierzam nikomu narzucać na jakim poziomie powinien się znajdować. Wysoki level  gracza ma duże znaczenie. Umożliwia  bowiem dostęp do lepszego eq. Z całym szacunkiem dla osiągnięć trójki , którą wymienił Bronx jestem za przesunięciem ich do akademii wraz z pozostałymi wymienionymi ,ze względu na niewielką wartość "bojową".

#8 2008-04-10 10:25:36

BronxMcs

Administrator

4275695

Skoro tak to ok. Nic więcej do dodanie w sprawie tej ósemki nie mam

Drastyczne, ale jak najbardziej moim zdaniem słuszne kroki.

Z tego co się dzieje w tym temacie wnioskuję że tylko Nasza dwójka jest w radzie zakonu, tak??

#9 2008-04-10 10:31:20

Feathor

Administrator

Punktów :   

Co do kryterium przyjęcia w szeregi głównego. Aktualka wprowadziła znaczące zmiany w porównaniu do poprzedniego stanu rzeczy.
O ile dawniej wyznacznikiem tego czy gracz ma potencjał czy nie były artefakty i wysokie skille , tak w obecnej chwili o wartości gtracza decyduje przedewszystkim jego eq, które niweluje niedostatki umiejętności. Jestem przeciwny ustaleniu sztywnych granic rekrutacji. Wnikliwa obserwacja kandydata daje lepsze efekty. Za przykład dam graczy , którzy do niedawna uważani byli za ścisłą elitę serwera 8. np. taki Golden , z którym nie miałbym najmniejszych szans przed aktualką ,w tej chwili nie ma najmniejszych szans ze mną. Przykłądy można mnożyć.

#10 2008-04-10 10:36:46

Feathor

Administrator

Punktów :   

Reszta być może w tej chwili jest niedostępna. Uważam ,że dyskusja zakończy sie z chwilą, gdy każdy z uprawnionych się wypowie w temacie.

Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa. Nasza akademia. A konkretnie jej skład. Katastrofa!!! Koniecznie należy przedsięwziąć kroki zmierzające do naprawy tego stanu. Jeśli do Akademii Imperium Smoka mieliby trafić nasi koledzy i koleżanki z głównego to należałoby
w tej sprawie interweniować.

#11 2008-04-10 10:43:12

Feathor

Administrator

Punktów :   

Chciałbym aby jak najszybciej odbyła sie wojna. Musimy sprawdzić jak będzie wyglądała nasza współpraca i ewentualnie usunąć wszelkie niedomagania.

Jeżeli miałaby sie odbyć w zmienionym składzie za przeciwników proponuję WH , ewentualnie HK .
W momencie gdy koordynacja nasza będzie bez zarzutów, wybierzemy ambitniejszego przeciwnika.

#12 2008-04-10 10:44:16

BronxMcs

Administrator

4275695

Oczywiście. Poprzyjmowali jak leci i Nam farmy poukrywali za swymi murami ;/

#13 2008-04-10 10:45:14

BronxMcs

Administrator

4275695

WH juz zakończyli wojnę więc można by miec ich na oku ale nie od tego jest ten temat

Proponowałbym, aby OLIMPUS przeszedł z AKA do Głównego.

????

#14 2008-04-10 11:17:25

Gawron

Złoty Smok

Punktów :   

zgadzam sie z ferenczem usunac wszystkich co wymienil,beda sie starac to wruca
co do rady nie wiem czy jest sens jej zwiekszania,a raczej powinismy ja zmniejszyc.
a co do kryterjow,prawda jest taka ze albo ma sie bardzo wysokie staty albo dobre uzbrojenie
staty na poziomie 70 z dawnym EQ nic teraz nie da jak mamy byc elita to trzeba ostro karzdego oceniac.
jak bedziemy mieli w zakonie dobrych wojownilow to znajdzie sie wielu chetnych z wyszej polki

#15 2008-04-10 11:32:27

BronxMcs

Administrator

4275695

W takim razie proponuje zmniejszyć skład, zmniejszyć liczbę członków w radzie i pojechać KJ na wojnie.
Zakon silniejszy, ale mamy spore szanse

Chociaz z drugiej strony jak tak im się przyjrzałem przed chwilką to sa daleko poza Naszym zasięgiem... Nie ma co się ośmieszać... Ja sam   dam rade tylko 12 członkom KJ. Trzeba po prostu ostro wziąść się za wymianę EQ. Inaczej nie da rady ;/

Stopka forum

RSS